Basisoppskrifter Det grunnleggende Ukens tips Hverdagshistorier Oppskriftsbok

Sjokolademoussé med et hint av chili.

Dette er den perfekte desserten for å imponere din kjære.
Hva passer vel bedre enn en sjokolademoussé på selveste valentine's day?
Ingenting sier vi. 

Ingredienser:

60g smør
60g sukker
150g mørk kokesjokolade
3 eggeplommer
2 chili
2dl kremfløte

Rens og finhakk chilien, smelt smøret og la chilien kokes inn i dette i ca 20 min, på lav varme.
slik som vist under. sil smøret over i en bolle når det er ferdig. det skal ikke være chilibiter i det.

 

Pisk fløten til en lett krem. den skal ikke være spesielt fast.

nå setter du sjokoladen til smelting i et vannbad, for så å vispe eggeplommer
og sukker sammen, mens du temperer det. Visp det i en bolle over damp.
Ha i en ss vann i blandingen før du begynner.


 

 

Nå skal alt dette blandes sammen. det kan være litt komplisert.
For at denne oppskriften skal lykkes, er det viktig alt holder ca lik temperatur!
Begynn med å blande sjokoladen og smøret. Så rører du inn denne blandingen
i eggeplommene og sukkeret. 



Når dette er ferdig blandet, vender du kremen inn i blandingen med en slikkepott.
Ha over i serveringsglass og sett til kjøling i minst 2t.

 






3 kommentarer

kristinerosok

14.02.2013 kl.11:59

D så herlig ut :)

Tonje, Pinkaddict

14.02.2013 kl.12:17

nam! denne må jeg prøve :)

Eirik Berge/Trond Hvalbye

17.02.2013 kl.15:46

Tusen takk

Skriv en ny kommentar

Matbloggsentralen
Matbloggtoppen

Arkiv

hits